Zaključena razstava Dobrote slovenskih kmetij Natisni

Na Ptuju se je v ponedeljek, 25. maja 2009 zaključila tradicionalna 20. razstava Dobrote slovenskih kmetij – Ptuj 2009. Razstavo, ki jo je odprl dr. Milan Pogačnik, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je obiskalo veliko obiskovalcev in številni pomembni gostje, med njimi tudi predsednik senata Kanade Noël A. Kinselle. Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije in podpredsednik evropskega združenja kmetijskih zadrug COGECA je v nagovoru poudaril pomen dopolnilnih dejavnosti za kmetije in vlogo zadrug pri trženju kmetijskih pridelkov in kulinaričnih dobrot. Na letošnji razstavi je imela osrednje mesto Savinjska pokrajina s Koroško. Ves čas razstave so domače dobrote ponujali na stojnicah, razstavo pa je dopolnjeval bogat kulturni program. Letos se je v okviru prireditve Dobrote slovenskih kmetij v soboto odvijal prvič tudi praznik sira. Združenje malih sirarjev Slovenije je širši javnosti predstavilo svoje delo, visoko kakovost sirov, tradicionalno kulinariko in doprinos, ki ga sirarji prispevajo k ohranjanju in razvoju slovenskega podeželja ter sirarski tradiciji.

Dobrote slovenskih kmetij postajajo prepoznavna blagovna znamka v Sloveniji ter širše v Evropi in so tudi eden od zaščitenih znakov kakovosti. Zadružna zveza Slovenije z veseljem pomaga ohranjati dobrote žive sedanjim in prihodnjim rodovom, zato smo se odločili skupaj s Kapitalsko zadrugo in Deželno banko Slovenije tudi letos podpreti razstavo in tako pripomoči k ohranitvi slovenskih dobrot in njihovi predstavitvi doma in na tujem.