ZELENI TEDEN V BERLINU Natisni

V četrtek, 15. januarja 2009 je odprl vrata 74. Mednarodni zeleni teden Berlin, ki je bil vse do 19. januarja največja razstava prehrane, kmetijstva in vrtnarstva. Glavna tema letošnjega sejma je bila globalna prehranska varnost. Sejem letno obišče preko 400.000 obiskovalcev in razstavlja preko 1.600 razstavljavcev iz 56 držav. Sejem spremlja bogat strokovni program z več kot 250 strokovnimi seminarji, simpoziji, forumi, kjer velja posebej omeniti mednarodno konferenco kmetijskih ministrov in mednarodni forum hrane in kmetijstva. Ekipa Zadružne zveze Slovenije pod vodstvom Petra Vriska, predsednika Zadružne zveze Slovenije, ki je obiskala sejem, se je med drugim udeležila tudi druge mednarodne konference kmetijskih ministrov. V okviru sejma smo se sestali tudi z dr. Milanom Pogačnikom, slovenskim ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, se srečali z nemško kmetijsko ministrico Ilse Aigner ter makedonskim in srbskim ministrom za kmetijstvo.