Kmetijsko gozdarska zadruga Litija praznovala 60 let Natisni

V Šmartnem pri Litiji je v soboto, 18. oktobra 2008 Kmetijsko gozdarska zadruga Litija pripravila slovesnost ob 60 letnici delovanja. Prireditve so se udeležili številni pomembni gostje med njimi tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije in podpredsednik evropskega združenja kmetijskih zadrug. V nagovoru zbranim je pohvalil delo zadruge, poudaril vlogo in pomen zadruge za kmete, ki kmetujejo v teh za kmetovanje zahtevnih pogojih. Povezani v zadrugo uspešno premagujejo težave in se učinkovito soočajo z izzivi sodobnega kmetovanja. Tudi slovensko kmetijsko zadružništvo je v tem obdobju naredilo velike korake in ima pogumne načrte tudi za prihodnost. Zbrane so poleg Petra Vriska nagovorili še Franc Černe, predsednik zadruge in Boris Rappl, direktor zadruge, Franci Rokavec župan občine Litija in Milan Izlakar župan občine Šmartno pri Litiji. Zadruga je ob tej priložnosti podelila zadružna priznanja najbolj zaslužnim članom in slovesnost zaključila z družabnim srečanjem.