ZAČENJA SE ZADRUŽNA AKADEMIJA Natisni

Zadružna zveza Slovenije vsako leto za svoje članice pripravlja Zadružno akademijo. Gre za sklop seminarjev in delavnic z aktualnimi vsebinami, ki jih pripravljamo kot obliko izobraževanj za predsednike in direktorje, člane upravnih in nadzornih odborov ter zaposlene v zadrugah. Na seminarje povabimo ugledne domače in tuje predavatelje, strokovnjake za posamezna področja. Prvi letošnji seminar se bo odvijal 8. oktobra 2008 na temo »Zadruge v novi ureditvi finančnega poslovanja, postopkov zaradi insolventnosti in prisilnega prenehanja«.

S 1. oktobrom 2008 se v Sloveniji v celoti začne uporabljati novi zakon o finančnem poslovanju, postopkih prisilne poravnave in prisilnega prenehanja (ZFPPIPP, Ur. l. RS, št. 126/2007), s katerim se nadomešča veljavna ureditev v Zakonu o finančnem poslovanju podjetij in Zakonu o prisilni poravnavi, stečaju in likvidaciji. Zakon uvaja dva nova pravna instituta, ki ju doslej v slovenskem pravu še nismo poznali. Gre za postopek osebnega stečaja in stečaja zapuščine. Ker zakon velja tudi za zadruge, je k sestavi predloga zakona pripombe prispevala tudi Zadružna zveza Slovenije. Več naših pripomb je bilo upoštevanjih pri pripravi zakonodajnega predloga, nekaj pripomb pa v zakonodajnem postopku ni bilo sprejetih, čeprav bi bilo njihovo upoštevanje koristno za vse udeležence v postopkih iz zakona. Seminar bo v sredo, dne 8. oktobra 2008 s pričetkom ob 10. uri v dvorani Zadružne zveze Slovenije, Ljubljana, Miklošičeva 4. Seminar je namenjen predsednikom, članom upravnih in nadzornih odborov, direktorjem in strokovnim delavcem včlanjenih zadrug, ki jih tematika zadeva. V kolikor vas sodelovanje na seminarju zanima, se za dodatne informacije obrnite na vašo zadrugo ali na Zadružno zvezo Slovenije.