Uspešno zaključen sejem v Gornji Radgoni Natisni

V Gornji Radgoni se je 29. avgusta 2008 zaključil mednarodni kmetijsko živilski sejem, na katerem je sodelovala skupaj z zadrugami članicami tudi Zadružna zveza Slovenije. Zadružna zveza Slovenije se je predstavila na kmetijsko – živilskem sejmu v Gornji Radgoni s sloganom «Zadruga podjetje s tradicijo za prihodnost«, s katerim smo želeli poudariti vedno pomembnejšo vlogo zadrug v lokalnem okolju in njihov prispevek k organizirani in povezani pridelavi slovenskih pridelkov ter pomen, ki ga imajo pri ohranjanju in razvoju kmetijstva in podeželja. Na razstavnem prostoru Zadružne zveze Slovenije se je predstavilo 16 zadrug, ki so predstavile svojo dejavnost in proizvode, ki jih ponujajo trgu. Osrednji zadružni dogodek sejma je bil Dan slovenskih zadružnikov, kjer smo zaslužnim zadružnicam in zadružnikom podelili priznanja Zadružne zveze Slovenije, na razstavnem prostoru pa so se predstavile nagrajene zadruge. Svečane podelitve priznanj so se udeležili številni pomembni gostje med njimi Iztok Jarc, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in mag. Blaž Kavčič, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije. Podelili smo 19 priznanj posameznikom za prispevek k razvoju zadružništva, dve priznanji za trajen doprinos k razvoju zadružništva in šestim zadrugam ob njihovih jubilejih. Popoldne smo skupaj s Kapitalsko zadrugo in Deželno banko Slovenije pripravili tradicionalni zadružni piknik, kjer smo pokramljali ob prijetnem druženju.