Seja upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije Natisni

V sredo, 2. julija 2008 je v sejni sobi Zadružne zvez Slovenije potekala druga seja upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije. Osrednji temi seje sta bili priznanja Zadružne zveze Slovenije in imenovanje strokovnih odborov in komisij pri upravnemu odboru ZZS. Upravni odbor je se seznanil s poročilom o delu v regijah in s predlogi pogajalske skupine za žita, ki jih je ta predstavila predstavnikom mlinsko predelovalne industrije. Potrdil je predloge kandidatov za priznanja Zadružne zveze Slovenije za letošnje leto, ki so jih posredovale zadruge. Upravni odbor je imenoval strokovne odbore pri upravnem odboru Zadružne zveze Slovenije in sicer strokovni odbor za govedorejo, ki ga bo vodila Anemarija Gerold iz Koroške KGZ, strokovni odbor za gozdarstvo, ki ga bo vodil Matej Biščak iz KGZ Pivka, strokovni odbor za vinogradništvo, ki ga bo vodil Silvan Peršolja iz Vinske kleti Goriška Brda, strokovni odbor za prašičerejo, ki ga bo vodil Marjan Hergan iz KZ Ptuj in strokovni odbor za poljedelstvo, ki ga bo vodil Janez Rihtarič. Upravni odbor je potrdil tudi člane komisije za zadružna priznanja, ki ji bo predsedoval Peter Vrisk. Prav tako je potrdil dva člana pogajalske skupine pridelovalcev pšenice s strani Zadružne zveze Slovenije.