Volitve v Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije Natisni

Pred prvomajskimi prazniki je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije razpisala volitve v svet Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, svete območnih enot in odbore izpostav območnih enot Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Volitve bodo 8. junija 2008 za fizične in 9. junija 2008 za pravne osebe.

Zadruge, ki ste članice Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, ste prejele poziv in navodila Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije za volitve v organe zbornice in neposredno vlagate kandidature oz. liste kandidatov za volitve v drugi volilni skupini pri Volilni komisiji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Kandidature oziroma liste kandidatov za volitve v drugi volilni skupini je potrebno vložiti neposredno pri Volilni komisiji Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Ljubljana, Celovška 135, najpozneje do 20. maja 2008 do 24 ure (velja datum dospetja).

Volitve v drugi volilni skupini – pravne osebe bodo letos potekale drugače, zaradi spremembe Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije in statuta zbornice, na podlagi katerih pravne osebe iz vsake območne enote volijo v svet zbornice kakor tudi svet območne enote samo enega predstavnika, medtem ko so pred uveljavitvijo sprememb zadruge volile v svet zbornice oz. svet območne enote po enega, druge pravne osebe pa prav tako po enega predstavnika. Tudi v odbore izpostav območnih enot se po novem voli le en predstavnik pravnih oseb.