Regijska izobraževanja zadružnikov Natisni

Zadružna zveza Slovenije v četrtek, 24. januarja 2008 nadaljuje z regijskimi izobraževanji zadružnikov. Tokratno srečanje bo namenjeno zadružnikom, članom upravnih in nadzornih odborov zadrug in zaposlenim v zadrugah Severnoprimorske, Južnoprimorske in Notranjske regije. Na izobraževanju bomo predstavili novosti, ki jih prinaša novela Zakona o zadrugah, ki jo je Državni zbor RS sprejel konec aprila 2007. Udeležence bomo seznanili z vsebino objavljenih javnih razpisov iz programa razvoja podeželja 2007 – 2013, in razpisi, katerih objava se pričakuje v skladu z Uredbo o ukrepih 1., 3. in 4. osi Programa razvoja podeželja Republike Slovenije za obdobje 2007 – 2013, ki jo je Vlada RS sprejela 11. oktobra 2007. Opozorili bomo na možnosti in pravočasno prijavo projektov za posamezne ukrepe v katerih lahko sodelujejo tudi zadruge.  Predstavili bomo kako so poslovale zadruge v minulem letu in kaj storiti, da bomo v težavnih razmerah  za poslovanje zadrug našli rešitve, ki bodo zadrugam zagotavljale razvoj in uspešno delo. Razpravljali pa bomo tudi o aktualnih dogajanjih v regiji.