Vabljeni na dogodke ob počastitvi spomina na dr. Janeza Evangelista Kreka Natisni

Letos mineva 90. obletnica smrti dr. Janeza Evangelista Kreka, duhovnika, socialnega delavca, politika in zadružnika. V okviru prireditev, ki potekajo ob 90. obletnici smrti dr. Janeza Evangelista Kreka, bo v nedeljo, 7. oktobra 2007 potekala v Šentjanžu na Dolenjskem slovesnost, ki se bo pričela s sveto mašo ob 15.00 uri. Po sveti maši bo sledil Ljudski shod z začetkom predvidoma ob 16.15 uri. Prireditev bo na prostem, v primeru slabega vremena pa v telovadnici OŠ Milana Majcna v Šentjanžu.

Na ljubljanskih Žalah bo  8. oktobra 2007 ob 16.30 uri potekala akademija ob 90. obletnici smrti dr. Kreka ob njegovem grobu. Pripravlja se simpozij na temo dela in življenja dr. Janeza Evangelista Kreka. Predavanje o življenju in delu dr. Kreka bo potekalo v župnijski dvorani na Kodeljevem v Ljubljani, 10. oktobra 2007. Ob tej priložnosti je izšla tudi knjiga z naslovom »Dr. Janez Evangelist Krek, ob 90. obletnici smrti«.

Vljudno vabljeni!