logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
 
 
 

 
 

 
     
   
     
     
 
 
     
   
     
   
     
   
     
Novice
Odbor zelenjavne verige potrdil pravila za prevzem zelenjave in dogovor o dobavi zelenjave Natisni

Odbor zelenjavne verige, ki jo sestavljajo predstavniki Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, GIZa Slovenska zelenjava in trgovca Mercator in TUŠ, so na seji 20. septembra 2017 potrdili dva dokumenta in sicer:

Dokument Pravila za prevzem zelenjave predstavlja priporočila glede pobiranja pridelka, priprave zelenjave za transport in nakladanje in prevoz zelenjave do trgovca in razkladanje. Dokument Dogovor o dobavi zelenjave govori o priporočenem postopku, kadar se želita dobavitelj in trgovec dogovoriti za dobavo zelenjave. Prilagamo oba dokumenta in predlog pogodbe med dobaviteljem in trgovcem.

 
Novi predsednik COPA je Joachim Rukwied iz Nemčije Natisni
Evropska kmetijska organizacija COPA, ki predstavlja 23 milijonov kmetov in njihovih družin je v petek, 22. septembra 2017 izvolila novega predsednika. To je postal Joachim Rukwied iz Nemčije, ki je nasledil Martina Merrilda iz Danske. Joachim Rukwied je predsednik Nemške kmetijske organizacije DBV in vodi kmetijo, kjer obdelujejo 295 hektarjev poljščin, proizvajajo žito, sladkorno peso, oljno ogrščico in zelenjavo, ukvarja se tudi z vinogradništvom. V predsedstvo COPE je bilo izvoljenih še šest podpredsednikov in sicer Joe Healy iz Združenja irskih kmetov (IFA); Marian Sikora iz Poljske zveze kmetijskih proizvajalcev; Henri Brichart iz Nacionalne zveze kmetijskih sindikatov (FNSEA); Roberto Moncalvo iz Italijanskega združenja kmetov Coldiretti; Martin Merrild iz Danskega sveta za kmetijstvo in prehrano in Franz Reisecker iz Avstrijske kmetijske zbornice (LKO).
 
Kolegij predsednikov in direktorjev zadrug o razvojnih možnostih za zadruge Natisni

Na Lukovici je 20. septembra 2017 potekal kolegij predsednikov in direktorjev zadrug, članic Zadružne zveze Slovenije. Udeleženci so govorili o Strateškem razvojno inovativnem partnerstvu SRIP - Hrana in akcijskem načrtu za njegovo delovanje, se seznanili s pripravo Kataloga živil za javna naročila, ki ga skupaj z GZS - Zbornico kmetijskih in živilskih podjetij pripravljamo v pomoč javnim zavodom, za naročanje lokalnih živil v okviru javnih naročil in Javnim razpisom iz ukrepa Sodelovanje, kratke prodajne poti in lokalni trgi, ki daje možnosti zadrugam, da povečajo prisotnost lokalnih živil v svojih trgovinah in okrepijo sodelovanje s svojimi člani ali nečlani na področju oskrbe z lokalnimi proizvodi.

Preberite več...
 
Izbor mladega gospodarja in mlade kmetice Natisni
V Gorjah na Gorenjskem je v soboto, 2. septembra 2017, potekalo tekmovanje za izbor mladega gospodarja in mlade kmetice leta 2017, ki ga je organizirala ČZD Kmečki glas v sodelovanju z Občino Gorje, Občino Bled in Društvom žena in deklet na vasi občin Bled in Gorje. Na tekmovanju se je pomerilo 10 mladih kmetic in 6 mladih gospodarjev. Naziv mladi gospodar leta 2017 si je priboril Jakob Dolinar iz Stare Oselice, naziv mlade kmetice leta 2017 pa je osvojila Tatjana Ladinek iz Breznice pri Prevaljah.
Preberite več...
 
SEJEM AGRA IN DAN SLOVENSKIH ZADRUŽNIKOV Natisni

Na 55. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki je potekal od 26. do 31. avgusta 2017 v Gornji Radgoni, se je predstavila tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge. Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer je bilo dogajanje povezano s sloganom »145 let zadružništva v Sloveniji«, so se s svojo ponudbo predstavile zadruge: Vinska klet Goriška Brda, Vinakras Sežana, Kmetijska zadruga Medvode, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, Kmetijska zadruga Tolmin, Kmetijska zadruga Rače, Kmetijska zadruga Krka Novo mesto, Kmetijska zadruga Laško, Kmečka zadruga Krško, Kmetijska zadruga Metlika, Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijska zadruga Agraria Koper, in Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 94
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
 
   
 
free hit counters