Poziv Zadružne zveze Slovenije, Natisni
da se pri izplačilu kriznega dodatka ne upoštevajo izplačila iz poslovne in delovne uspešnosti.
Zadružna zveza Slovenije, z.o.o. poziva Vlado Republike Slovenije in Državni zbor, da se za izpolnitev pogojev za izplačilo kriznega dodatka ne upoštevajo izplačila iz poslovne in delovne uspešnosti, zlasti ker gre v naravi za izplačila, ki se nanašajo na celotno poslovno leto ali daljša obdobja v poslovnem letu ter da se povračilo izplačanega kriznega dodatka zagotovi za vsakega delavca, čigar zadnja mesečna plača ni presegla dvakratnika minimalne plače v RS ne glede na izplačano delovno ali poslovno uspešnost in mu je delodajalec izplačal krizni dodatek v skladu z ZIUPOPDVE. Izjavo za javnost si lahko v celoti preberete na povezavi.

Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19, »PKP7 Natisni
Državni zbor RS je na seji dne 29. 12. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUPOPDVE) oziroma t.i. »PKP7«. V nadaljevanju smo pripravili povzetke sprememb interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša ZIUPOPDVE za katere smo ocenili, da so lahko relevantni za članice Zadružne zveze Slovenije. ZIUPOPDVE je pričel veljati 31. 12. 2020. Povzetki sprememb, ki jih prinaša PKP7 se nahajajo na povezavi.

Sprejet Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 Natisni

Državni zbor RS je na seji 25. 11. 2020 sprejel Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 (ZIUOPDVE) t.i. šesti protikoronski paket(PKP6). Zakon o interventnih ukrepih za omilitev posledic drugega vala epidemije COVID-19 je pričel veljati 28. 11. 2020.

Zadružna zveza Slovenije je pripravila povzetke sprememb interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša ZIUOPDVE, kateri so lahko pomembni za zadruge. Povzetek ukrepov svežnja PKP6 se nahaja na tej povezavi.

35. Posvet JSKS Natisni

Javna služba kmetijskega svetovanja, ki deluje v okviru Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenje organizira 35. posvet Javne službe kmetijskega svetovanja, ki bo 9. in 10. novembra 2020. Slogan letošnjega posveta je »Skupaj soustvarjamo prihodnost kmetijstva«. Posvet Javne službe kmetijskega svetovanja in dogodek MKGP - Evropskega partnerstva za inovacije – EIP bo letos prvič organiziran v obliki spletnega seminarja. Posvet je v prvem dnevu namenjen izzivom EU in Slovenije v luči pandemije ter pripravi strateškega načrta za izvedbo skupne kmetijske politike ob upoštevanju strategij Evropskega zelenega programa. Drugi dan MKGP in JSKS skupaj prirejata dogodek Evropskega partnerstva za inovacije (EIP). Program posveta je dostopen na spletni strani zbornice. Prijave na posvet so odprte do petka, 6. novembra, na spletni strani zbornice: www.kgzs.si/jsks/posvet.

5. Konferenca – Dovolj za vse Natisni

V Umanoteri in Focusu vabijo na 5. nacionalno konferenco o trajnostnem upravljanju z viri skupnosti z naslovom »Kako lokalne skupnosti merijo in učinkovito zmanjšujejo svoje izpuste toplogrednih plinov«, ki bo v četrtek, 19. novembra 2020, od 9. do 12.30 ure preko spleta. Na konferenci boste lahko od slovenskih in tujih strokovnjakov z veliko praktičnimi izkušnjami izvedeli več o spremljanju izpustov toplogrednih plinov in načrtovanju ukrepov za njihovo zmanjšanje na ravni občin ter se seznanili z navdihujočimi domačimi projekti zniževanja izpustov na področjih energetike in mobilnosti. Dogajanje lahko spremljate tudi preko FB dogodka na: https://www.facebook.com/events/391052422264965?active_tab=about.
Več o konferenci in prijavi na povezavi.

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 5 od 130