SPREJET PRVI PROTIKORONA ZAKONSKI PAKET UKREPOV
Državni zbor je včeraj sprejel Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID - 19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo v Državnem zboru RS. Zakon še ni uradno objavljen v Uradnem listu. Več o njegovi vsebini se nahaja v prilogi.

SMERNICE IN NABOR UKREPOV ZA POMOČ GOSPODARSTVU IN PREBIVALCEM
Vlada RS je na 5. redni seji obravnavala in sprejela smernice in paket ukrepov za pomoč gospodarstvu in prebivalcem in bodo podlaga za pripravo zakonskega paketa mega zakona, s katerim želi v prihodnosti blažiti posledice korona epidemije tako za državljanke in državljane kot za gospodarstvo. Podrobnosti v priponki. Priponka

PAKET INTERVENTNIH UKREPOV

Na Zadružni zvezi Slovenije smo pripravili kratke povzetke predlaganih interventnih zakonov, ki jih je sprejel Državni zbor RS na seji 19.3.2020. Podrobno v priloženi datoteki.

Gradivo

ZADRUGE, KI PONUJAJO SPLETNO NAKUPOVANJE

Zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa vse več potrošnikov išče nakupe po spletu. Predstavljamo vam zadruge, ki omogočajo spletno nakupovanje. Sicer so pa v vseh zadrugah, ki imajo živilske in kmetijske trgovine te v večini odprte in je v njih možno kupiti hrano in ostala živila ter repromaterial za kmetijstvo.

Preberite več...

INFORMACIJA O MOŽNOSTIH POMOČI ZADRUGAM

Za blažitev razmer na področju padanja realizacije zaradi širitve korona virusa so bili do sedaj sprejeti in predlagani naslednji ukrepi pomoči podjetjem in zadrugam. Pomoč za podjetja se bo izvajala neposredno prek interventnega zakona, poleg tega ukrepe pripravljata oziroma prilagajata SID banka in Slovenski podjetniški sklad, na področju posojil naj bi ukrep imel tudi Slovenski regionalno razvojni sklad. Več preberite v priloženi datoteki.

Gradivo

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>