logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
03. NOVICE
Aktualno
Arhiv novic
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Aktualno
VABILO NA POSVET ZADRUŽNIKOV Natisni

Posvet zadružnikov v Portorožu

Zadružna zveza Slovenije letos pripravlja 45. letni posvet zadružnikov, ki velja za enega najpomembnejših dogodkov v slovenskem prostoru na področju kmetijstva in zadružništva. Posvet zadružnikov bo potekal 13. in 14. marca 2018 v Portorožu. Posvet zadružnikov letos namenjamo prihodnosti kmetijstva in zadružništva po letu 2020. Na posvetu, ki se ga vsako leto udeležuje več kot 300 slušateljev, bodo sodelovali sogovorniki iz najpomembnejših evropskih in slovenskih institucij na področju kmetijstva in zadružništva ter vidni predstavniki družbenega in gospodarskega življenja.

Preberite več...
 
Zadružna zveza Slovenije zadržana do CETA sporazuma Natisni

Zadružna zveza Slovenije je do podpisa Gospodarsko trgovinskega sporazuma med Kanado in Evropsko unijo (CETA) zadržana, saj se bodo na skupnem trgu s proizvodi soočili dve obliki kmetijstva, ki imata zelo različne pogoje za kmetovanje. Kanadsko kmetijstvo ima namreč bistveno boljše pogoje od slovenskega, Kanada pa naj bi bila tudi tretja največja proizvajalka gensko spremenjenih organizmov.

Preberite več...
 
Bogdan Štepec ponovno imenovan za direktorja Zadružne zveze Slovenije Natisni

Upravni odbor Zadružne zveze Slovenije je na današnji seji imenoval dosedanjega direktorja zveze Bogdana Štepca, za direktorja zveze še za prihodnja štiri leta. Člani so se med drugim seznanili tudi z aktualnim delom zveze in načrtovanimi aktivnostmi v prihodnje.

 
Regijski posvet zadružnikov Koroške in Savinjsko Šaleške regije Natisni

Zadružna zveza Slovenije je v torek, 14. februarja 2017, organizirala regijski posvet Koroške in Savinjsko Šaleške regije, ki je potekal v Kotljah. Regijskega srečanja so se udeležili predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah, članicah Zadružne zveze Slovenije. Na posvetu smo skupaj s predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavili aktualna dogajanja na področju kmetijstva in predvidene načrtovane javne razpise v okviru ukrepov Programa razvoja podeželja 2014 -2020. V nadaljevanju so bili predstavljeni podatki o poslovanju zadrug. V letu 2015 so zadruge, članice zveze poslovale uspešno in ustvarile več kot 630 milijonov evrov prihodkov. Kmetijske in gozdarske zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije, so v letu 2015 dale zaposlitev več kot 2.500 delavcem in povezovale 13.000 članov, z več kakor 350 trgovinami pa zagotavljajo oskrbo prebivalstva na podeželju in v mestu.

Preberite več...
 
Strokovni odbor za vinogradništvo o razmerah na trgu z vinom in zaščiti terana PTP Natisni

Strokovni odbor za vinogradništvo pri upravnem odboru Zadružne zveze Slovenije je na današnji seji obravnaval aktualne razmere na trgu z vini, zlasti nizke cene in neenakopraven položaj zadružnih proizvajalcev vin na trgu. Posebno pozornost je namenil problematiki zaščite terana. Seje se je udeležil tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je poudaril: »Teran PTP je slovenski, zato zahtevamo spoštovanje že uveljavljene zaščite na evropski ravni. Zaščita imena je bistvena za obstoj in razvoj kmetij ter zadrug na področju Krasa. Tudi naše zadruge so namreč med pomembnimi pridelovalci vina teran PTP že vse od sredine 19. stoletja.«

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naprej > Konec >>

Rezultati 96 - 100 od 118
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters