logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
03. NOVICE
Aktualno
Arhiv novic
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Aktualno
Dan slovenske hrane in Tradicionalni slovenski zajtrk Natisni
Letos bomo 16. novembra 2018, sedmič obeleževali dan slovenske hrane, ki ga je vlada razglasila leta 2012. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Letos bo v ospredju pomen zdravih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane. Ob dejstvu, da je v zadnjih desetletjih izginilo več rodovitnih tal, kot kdajkoli prej in ob dejstvu, da se ta trend nadaljuje, je ozaveščanje in širjenje znanja o pomenu tal za vse človeštvo in o posledicah njihove degradacije naša skupna dolžnost. Tla morajo biti naša skupna skrb in pravilno ravnanje z njimi pri kmetijski pridelavi in ostalih človekovih dejavnostih naša velika skupna odgovornost, ki mora temeljiti na znanju in zavedanju, da brez tal ni rastlin, ni življenje, ni človeka. Samo s tem zavedanjem in znanjem bomo sposobni najti trajnostne rešitve. Od naših odločitev in dejanj je danes odvisno, kako bomo za prihodnje generacije ohranili tla, ki so ključnega pomena za življenje v kopenskih ekosistemih in so poleg vode in zraka temeljna naravna vrednota. Več o dogodku na http://tradicionalni-zajtrk.si/
Preberite več...
 
EVROPSKI KONGRES KMETOV Natisni

Evropski kongres kmetov v Linzu pozval k stabilnemu proračunu brez krčenja sredstev za neposredna plačila in razvoj podeželja, pomladitvi kmetijstva in poenostavitvi sistema.

Preberite več...
 
Podpis dogovora o sodelovanju na področju prašičereje Prašičereja 4.0 Natisni
V sredo, 29. avgusta 2018 je na sejmu AGRA potekal podpis dogovora o sodelovanju na področju prašičereje, ki so ga podpisali Zadružna zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Sekcija za prašičerejo. S podpisom Dogovora o sodelovanju na področju prašičereje želimo povečati oskrbo s slovenskim prašičjim mesom. Cilje bomo uresničevali predvsem z izboljšanjem poslovnega sodelovanja, vzpostavitvijo in nadaljnjo krepitvijo partnerstva ter prizadevanji za povečevanje konkurenčnosti slovenskega prašičerejskega sektorja.
 
USPEŠNO ZAKLJUČEN SEJEM AGRA 2018 Natisni

Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki je potekal od 25. do 30. avgusta 2018 v Gornji Radgoni, se je predstavila tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge.
Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer je bilo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge soustvarjamo trajnostno družbo«, so se s svojo ponudbo predstavile zadruge: Vinska klet Goriška Brda, Vinakras Sežana, Kmetijska zadruga Krka Novo mesto, Kmetijska zadruga Rače, Kmetijska zadruga Laško, Kmečka zadruga Krško, Kmetijska zadruga Metlika, Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi, Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijska zadruga Agraria Koper, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, Kmetijsko gozdarska zadruga M Sora Žiri, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, Koroška kmetijsko gozdarska zadruga Slovenj Gradec in Kmetijsko gozdarska zadruga Slovenske Konjice.Zadružni razstavni prostor so obiskali številni obiskovalci sejma in pomembni gostje. Med njimi Marjan Šarec, predsednik Vlade RS, Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora RS ter drugi. Osrednji zadružni dogodek sejma je bil sredin Dan slovenskih zadružnikov, ko smo zaslužnim zadružnicam in zadružnikom podelili priznanja. V popoldanskem delu je sledil zadružni piknik.

Preberite več...
 
VABILO NA SEJEM AGRA Natisni

V času od 25. avgusta do 30. avgusta 2018 se bo v Gornji Radgoni odvijal 56. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je najpomembnejši sejem v Sloveniji s področja kmetijstva. Letos so osrednja težišča sejma namenjena mladim kmetom, podeželski mladini, nujnosti generacijske pomladitve, poudarja prednosti hrane iz naše bližine, pomen digitalizacije, inovativnosti, znanja in povezovanja, trajnostnega kmetovanja in gospodarjenje z gozdovi. V pokušino in nakup bo ponujal nagrajene najboljše prehranske izdelke in pijače. Prikazani bodo najkakovostnejši dosežki ponudnikov kmetijskih, semenskih, gozdarskih in živilskih tehnologij, pridelovalcev in rejcev. Poseben prostor in pomen bodo na sejmu imele razstave živali. Obeta se bogata ponudba razstavljavcev in med njimi bodo tudi letos kmetijske in gozdarske zadruge članice Zadružne zveze Slovenije.

Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer bo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge soustvarjamo trajnostno družbo«, se bodo predstavile s priznanjem Zadružne zveze Slovenije nagrajene zadruge, zadružne vinske kleti, zadruge, ki pridelujejo sadje in zelenjavo, zadruge z mesno in mlečno predelavo ter zadruge, ki poleg odkupa in predelave opravljajo še druge dejavnosti.

Osrednji zadružni dogodek sejma bo Dan slovenskih zadružnikov, ko bomo zaslužnim zadružnicam in zadružnikom podelili priznanja Zadružne zveze Slovenije. Svečana podelitev priznanj bo v sredo, 29. avgusta 2018, ob 10. uri v dvorani 1 (dvorana se nahaja desno od glavnega vhoda, poleg recepcije).

Vljudno vas vabimo, da obiščete naš razstavni prostor in se udeležite slovesne podelitve priznanj Zadružne zveze Slovenije.

 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 31 - 35 od 121
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters