logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
03. NOVICE
Aktualno
Arhiv novic
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Aktualno
Mednarodni dan zadružništva Natisni
Letošnji mednarodni dan zadružništva bomo obeležili 6. julija 2019. Tema letošnjega dne je Zadruge za dostojno delo. Namen letošnje teme je poudariti, da zadruge s svojim delovanjem prispevajo k ohranjanju delovnih mest in spodbujajo dostojno delo, saj so podjetja osredotočena na ljudi, za katera je značilen demokratični nadzor, ki daje prednost človeškemu razvoju in socialni pravičnosti na delovnem mestu. Zadružništvo je v svetu daleč od obrobnega pojava. Po nedavni oceni Mednarodne zadružne zveze(ICA) so zadruge glavni vir dohodka za približno deset odstotkov svetovnega prebivalstva, zadružništvo pa se najpogosteje pojavlja v bolj razvitih državah po svetu.
 
Uspešno zaključen posvet zadružnikov Natisni
V Portorožu se je uspešno zaključil posvet zadružnikov, ki ga je letos že 46. pripravila Zadružna zveza Slovenije. Na tokratnem posvetu je osrednja pozornost bila namenjena zadružništvu in kmetijski politiki po letu 2020. Predstavljeni so bili pogledi na prihodnost slovenskega in evropskega kmetijstva in podeželja po letu 2020. Mladi so predstavili svoje poglede o prihodnosti kmetijstva in podeželja. Drugi dan posveta je bil namenjen predstavitvi stanj v slovenskem kmetijstvu in agroživilstvu. Svoje delo so predstavili Varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano, Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja in Slovenski regionalno razvojni sklad iz Ribnice. Več o posvetu in gradivih v okencu Posvet zadružnikov.
 
VABILO NA POSVET ZADRUŽNIKOV 2019 Natisni

»ZADRUŽNIŠTVO IN SKUPNA KMETIJSKA POLITIKA PO LETU 2020«

Portorož, 12. in 13. marec 2019, Grand hotel Bernardin

V Portorožu bo letos potekal šestinštirideseti Letni posvet zadružnikov, ki ga pripravlja Zadružna zveza Slovenije. Posvet osrednjo pozornost namenja zadružništvu in kmetijski politiki po letu 2020. Osvetljuje poglede na prihodnost slovenskega in evropskega kmetijstva in podeželja po letu 2020, nas seznanja s pogledi mladih o prihodnosti, posebno mesto namenja sodelovanju z različnimi skladi in inštitucijami ter predstavlja aktualna dogajanja v kmetijstvu in agroživilstvu.

Posvet odpira aktualne vsebine, pridružite se nam, predstavite svoje predloge in zamisli in soustvarjajte našo skupno prihodnost.

Preberite več...
 
Regijska srečanja zadrug Natisni
Zadružna zveza Slovenije bo letos že šestnajsto leto zapored organizirala regijska srečanja zadružnikov, ki se jih udeležujejo predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah. Na regijskih srečanjih vam bomo skupaj s sodelavci Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja predstavili usmeritve prihodnje skupne kmetijske politike po letu 2020 in aktualna dogajanja na področju kmetijstva in zakonodaje v letu 2019 ter predstavili novosti in delo Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja. Svoje poglede na razvoj kmetijstva in podeželja bodo predstavili tudi mladi. Govorili bomo o aktualnem delu zveze in načrtovanih aktivnostih v prihodnje. V okviru aktualnih vsebin bomo spregovorili o vprašanjih, ki zadevajo posamezno regijo. Regijska srečanja se bodo odvijala v dopoldanskem času od 10.00 do 13.00 ure, razen za regijo Dolenjsko – Belokranjska in Posavje, kjer bo začetek regije ob 9.00 uri.
Preberite več...
 
SEKTOR SADJA ZAČEL PLAČEVATI PRISPEVEK ZA PROMOCIJO S 1.1.2019 Natisni

Na podlagi objavljenega Naznanila o prejetju sklepa Evropske komisije o združljivosti državne pomoči s Pogodbo o delovanju EU (Uradni list RS, št. 82/2018 z dne 21.12.2018), se s 1.1.2019 začne plačevati prispevek v sektorju sadja za programsko obdobje od 1.1.2018 do 31.12.2020.

Preberite več...
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 21 - 25 od 118
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters