logo  
 
 
   
 
  Uporabnik
  Geslo
  Zapomni si geslo
 
03. NOVICE
Aktualno
Arhiv novic
 
 
 

 
 

 
 

 
     
   
     
     
   
     
   
     
   
     
   
     
Aktualno
Regijski posvet zadružnikov Koroške in Savinjsko Šaleške regije Natisni

Zadružna zveza Slovenije je v torek, 14. februarja 2017, organizirala regijski posvet Koroške in Savinjsko Šaleške regije, ki je potekal v Kotljah. Regijskega srečanja so se udeležili predsedniki, direktorji, člani upravnih in nadzornih odborov zadrug ter zaposleni v zadrugah, članicah Zadružne zveze Slovenije. Na posvetu smo skupaj s predstavniki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano predstavili aktualna dogajanja na področju kmetijstva in predvidene načrtovane javne razpise v okviru ukrepov Programa razvoja podeželja 2014 -2020. V nadaljevanju so bili predstavljeni podatki o poslovanju zadrug. V letu 2015 so zadruge, članice zveze poslovale uspešno in ustvarile več kot 630 milijonov evrov prihodkov. Kmetijske in gozdarske zadruge, članice Zadružne zveze Slovenije, so v letu 2015 dale zaposlitev več kot 2.500 delavcem in povezovale 13.000 članov, z več kakor 350 trgovinami pa zagotavljajo oskrbo prebivalstva na podeželju in v mestu.

Preberite več...
 
Strokovni odbor za vinogradništvo o razmerah na trgu z vinom in zaščiti terana PTP Natisni

Strokovni odbor za vinogradništvo pri upravnem odboru Zadružne zveze Slovenije je na današnji seji obravnaval aktualne razmere na trgu z vini, zlasti nizke cene in neenakopraven položaj zadružnih proizvajalcev vin na trgu. Posebno pozornost je namenil problematiki zaščite terana. Seje se je udeležil tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je poudaril: »Teran PTP je slovenski, zato zahtevamo spoštovanje že uveljavljene zaščite na evropski ravni. Zaščita imena je bistvena za obstoj in razvoj kmetij ter zadrug na področju Krasa. Tudi naše zadruge so namreč med pomembnimi pridelovalci vina teran PTP že vse od sredine 19. stoletja.«

Preberite več...
 
Zadružna zveza Slovenije zahteva dolgoročno ureditev škod po divjadi in zvereh Natisni

Škode, ki jo divjad, zveri in medved povzročajo kmetijstvu postaja vedno večja, saj se je število živali prekomerno namnožilo. Živali v okviru svojega življenjskega prostora prečkajo kmetijska zemljišča, travnike in gozdove. S svojo prisotnostjo na teh površinah živali povzročajo škodo na premoženju, kmetijskih zemljiščih, v intenzivnih nasadih in sadovnjakih, vrtovih, domačih živalih, v različnih objektih, gozdnih zemljiščih in vozilih v prometu. Kmetje in zadružniki dnevno opozarjamo na nujnost rešitve nastale problematike, problematika škod je osrednja tema regijskih izobraževanj. Dosedanji priporočljivi ukrepi za preprečevanje oziroma znižanje škod se niso izkazali za učinkovite. Kmetje se pogosto ne odločijo za vlaganje škod po divjadi in zvereh, saj težko dokazujejo njihov izvor, nizke pa so tudi odškodnine.

Preberite več...
 
Uspešno zaključena prisilna poravnava Semenarne Ljubljana Natisni

Kmetijske in gozdarske zadruge tesno sodelujejo s Semenarno Ljubljana, zato nas veseli, da se je uspešno zaključila prisilna poravnava podjetja s 110 letno tradicijo. To daje možnosti za nov zagon podjetja, ki je nacionalnega pomena, saj ohranja številne avtohtone in udomačene sorte semen, razvija nove slovenske sorte in je pomemben partner zadrugam na področju oskrbe z reprodukcijskim materialom. Ohranjanje avtohtonih in udomačenih sort je za Slovenijo zelo pomembno z vidika nacionalne prehranske varnosti in zagotavljanja samooskrbe s kakovostno domačo hrano.

Preberite več...
 
Peter Vrisk na otvoritvi prenovljenega kmetijsko vrtnega centra KGZ Sloga Kranj Natisni

V petek, 3. februarja 2017, je Kmetijsko gozdarska zadruga Sloga Kranj odprla prenovljeni kmetijsko vrtni center v Kranju na sedežu zadruge. Slovesnosti se je udeležilo veliko obiskovalcev in članov zadruge. Predsednik zadruge Janez Porenta je predstavil poslovanje zadruge in novosti v prenovljenem kmetijsko vrtnem centru. Zbrane je pozdravil tudi Peter Vrisk, predsednik Zadružne zveze Slovenije, ki je poudaril pomen zadrug in zadružnih trgovin za podeželje. Izpostavil je pomen sodelovanja med zadrugami, ki ga na Gorenjskem zadruge uspešno krepijo, in čestital za novo pridobitev zadrugi in zadružnikom.

 
<< Začni < Nazaj 21 22 23 24 Naprej > Konec >>

Rezultati 101 - 105 od 120
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
   
 
 
   
 
 
   
 
   
   
 
free hit counters