EVROPSKI KONGRES KMETOV Natisni

Evropski kongres kmetov v Linzu pozval k stabilnemu proračunu brez krčenja sredstev za neposredna plačila in razvoj podeželja, pomladitvi kmetijstva in poenostavitvi sistema.

Preberite več...

Podpis dogovora o sodelovanju na področju prašičereje Prašičereja 4.0 Natisni
V sredo, 29. avgusta 2018 je na sejmu AGRA potekal podpis dogovora o sodelovanju na področju prašičereje, ki so ga podpisali Zadružna zveza Slovenije, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in GZS – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, Sekcija za prašičerejo. S podpisom Dogovora o sodelovanju na področju prašičereje želimo povečati oskrbo s slovenskim prašičjim mesom. Cilje bomo uresničevali predvsem z izboljšanjem poslovnega sodelovanja, vzpostavitvijo in nadaljnjo krepitvijo partnerstva ter prizadevanji za povečevanje konkurenčnosti slovenskega prašičerejskega sektorja.

USPEŠNO ZAKLJUČEN SEJEM AGRA 2018 Natisni

Na 56. mednarodnem kmetijsko-živilskem sejmu AGRA, ki je potekal od 25. do 30. avgusta 2018 v Gornji Radgoni, se je predstavila tudi Zadružna zveza Slovenije in zadruge.
Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer je bilo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge soustvarjamo trajnostno družbo«, so se s svojo ponudbo predstavile zadruge: Vinska klet Goriška Brda, Vinakras Sežana, Kmetijska zadruga Krka Novo mesto, Kmetijska zadruga Rače, Kmetijska zadruga Laško, Kmečka zadruga Krško, Kmetijska zadruga Metlika, Kmetijska zadruga Selnica ob Dravi, Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijska zadruga Agraria Koper, Kmetijsko gozdarska zadruga Ribnica, Kmetijsko gozdarska zadruga M Sora Žiri, Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija, Koroška kmetijsko gozdarska zadruga Slovenj Gradec in Kmetijsko gozdarska zadruga Slovenske Konjice.Zadružni razstavni prostor so obiskali številni obiskovalci sejma in pomembni gostje. Med njimi Marjan Šarec, predsednik Vlade RS, Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, mag. Dejan Židan, predsednik Državnega zbora RS ter drugi. Osrednji zadružni dogodek sejma je bil sredin Dan slovenskih zadružnikov, ko smo zaslužnim zadružnicam in zadružnikom podelili priznanja. V popoldanskem delu je sledil zadružni piknik.

Preberite več...

VABILO NA SEJEM AGRA Natisni

V času od 25. avgusta do 30. avgusta 2018 se bo v Gornji Radgoni odvijal 56. Mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA, ki je najpomembnejši sejem v Sloveniji s področja kmetijstva. Letos so osrednja težišča sejma namenjena mladim kmetom, podeželski mladini, nujnosti generacijske pomladitve, poudarja prednosti hrane iz naše bližine, pomen digitalizacije, inovativnosti, znanja in povezovanja, trajnostnega kmetovanja in gospodarjenje z gozdovi. V pokušino in nakup bo ponujal nagrajene najboljše prehranske izdelke in pijače. Prikazani bodo najkakovostnejši dosežki ponudnikov kmetijskih, semenskih, gozdarskih in živilskih tehnologij, pridelovalcev in rejcev. Poseben prostor in pomen bodo na sejmu imele razstave živali. Obeta se bogata ponudba razstavljavcev in med njimi bodo tudi letos kmetijske in gozdarske zadruge članice Zadružne zveze Slovenije.

Na zadružnem razstavnem prostoru v hali B, kjer bo dogajanje povezano s sloganom »Zadruge soustvarjamo trajnostno družbo«, se bodo predstavile s priznanjem Zadružne zveze Slovenije nagrajene zadruge, zadružne vinske kleti, zadruge, ki pridelujejo sadje in zelenjavo, zadruge z mesno in mlečno predelavo ter zadruge, ki poleg odkupa in predelave opravljajo še druge dejavnosti.

Osrednji zadružni dogodek sejma bo Dan slovenskih zadružnikov, ko bomo zaslužnim zadružnicam in zadružnikom podelili priznanja Zadružne zveze Slovenije. Svečana podelitev priznanj bo v sredo, 29. avgusta 2018, ob 10. uri v dvorani 1 (dvorana se nahaja desno od glavnega vhoda, poleg recepcije).

Vljudno vas vabimo, da obiščete naš razstavni prostor in se udeležite slovesne podelitve priznanj Zadružne zveze Slovenije.

Predlagani finančni okvir za prihodnjo skupno kmetijsko politiko je za Slovenijo nedopusten Natisni

Predsednik Zadružne zveze Slovenije Peter Vrisk ob objavi zakonodajnih predlogov Evropske komisije za skupno kmetijsko politiko 2021 – 2027 in okvirnega finančnega načrta, ki Sloveniji namenja občutno manj sredstev 3,9 % manj za neposredna plačila in 15% manj za razvoj podeželja povedal: «Slovensko kmetijstvo za uspešno soočanje z izzivi potrebuje več denarja in ne manj, zato moramo storiti vse, da v pogajanjih z Evropsko komisijo dosežemo popravek proračuna za Slovenijo. V kolikor nam to ne bo uspelo na ravni EU, pričakujemo, da bomo v okviru nacionalnega proračuna zagotovili dodatna sredstva za kmetijstvo.«

Če želi slediti slovensko kmetijstvo vsem izzivom, potrebuje stabilne in zadostne vire financiranja ter ukrepe prilagojene slovenskim razmeram. Slovenski kmetje v primerjavi z evropskimi, kmetujejo na bistveno težjih pogojih za kmetovanje, naše kmetije so majhne in razdrobljene, veliko je območij z omejenimi dejavniki za pridelavo. Z zniževanjem sredstev se bo tako še zmanjšala konkurenčnost slovenskega kmetijstva in agroživilstva ter krepil trend opuščanja kmetovanja in posledično pridelave hrane.

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 5 od 90