Odprti razpis za podporo za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017 Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je objavilo 2. javni razpis za podukrep 3.1 Podpora za novo sodelovanje v shemah kakovosti v letu 2017. Zadruge, ki še niste svojih članov certificirale za shemo izbrana kakovost Slovenija bodisi za mleko bodisi za meso, je to predvidoma zadnji razpis, ki bo omogočil zagotovitev povračila stroškov certificiranja. Za vstop v shemo izbrana kakovost Slovenija za sadje, bo razpis, po napovedih ministrstva, objavljen spomladi prihodnje leto. Glede na to, da bo vnos vlog na javni razpis možen še v januarju 2018, je zelo pomembno, da se morajo upravičenci, ki se želijo prijaviti na javni razpis, pri kontrolnih organizacijah prijaviti v postopek certificiranja najkasneje do 31. 12. 2017. Več na http://www.mkgp.gov.si/si/javne_objave/javni_razpisi/.

Deležniki zelenjavne verige sprejeli Dogovor o informiranju potrošnika Natisni
Partnerji zelenjavne verige, ki ga sestavljajo predstavniki Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, GIZa Slovenska zelenjava in trgovca Mercator in TUŠ, so konec novembra 2017 zaključili z oblikovanjem »Dogovora o informiranju potrošnikov«. Ker ima zelenjava, ki je lokalno pridelana in obrana v času zrelosti, ter še sveža dostavljena na prodajna mesta, višjo hranilno vrednost, so predstavniki zelenjavne verige strinjamo, da je pri trženju potrebno informirati potrošnika tako, da bo na označbah zagotovljena ustrezna prepoznavnost slovenske zelenjave. Zagotoviti moramo sledljivost zelenjave od pridelovalca do potrošnika ter le tega na vseh stopnjah trženja seznanjati o morebitnih shemah kakovosti. Prav tako moramo potrošnike informirati o pomenu uživanja sezonske zelenjave in možnostih njene uporabe. Celotna vsebina »Dogovor o informiranju potrošnika«, ki so jo sprejeli partnerjev zelenjavne verige je dostopna na tukaj.

ZADRUŽNA AKADEMIJA 2018 Natisni

Spet je pred nami zimski čas in priložnost, da si vzamemo čas tudi za izobraževanje. Vse zahtevnejše poslovno okolje zahteva od nas, da se vseskozi izobražujemo in sledimo novim izzivom. V okviru zadružne akademije smo za vas pripravili širok nabor izobraževanj, ki so namenjena zaposlenim v zadrugah kot tudi članom organov upravljanja zadruge.

V okviru treh seminarjev iz zadružnih tem, bomo obravnavali poslanstvo, organiziranost, upravljanje in poslovanje zadruge, urejanje sodelovanja članov z zadrugo, članstvo v zadrugi, pravice, dolžnosti in odgovornost članov organov upravljanje zadruge ter osnove poznavanja računovodskih izkazov zadruge. Pripravili smo izobraževanje za računovodske delavce v zvezi s pripravo zaključnega računa ter delavnice za prodajalce in poslovodje v zadružnih trgovinah. Za vodstvene delavce in člane upravnih in nadzornih odborov smo pripravili izobraževanje o poslovnih financah. V okviru Zadružne akademije si lahko pridobite znanje tudi s področja pogodbenega prava in racionalizaciji poslovnih procesov ter digitalizaciji. Pripravili smo tudi delavnico, na kateri se lahko seznanite in obnovite pravila obnašanja v poslovnem svetu.

Zadružna akademija je namenjena članom upravnih in nadzornih odborov zadrug, vodstvu zadrug in drugim zaposlenim v zadrugah. Kotizacija za posamezne izobraževanja je navedena v priloženem programu in na prijavnici. Vsa izobraževanja bodo ob navedenih terminih izvedena na sedežu ZZS v Ljubljani. Vsa izobraževanja je možno izvesti za zaključeno skupino tudi v vaši zadrugi ali regiji.

Prosimo vas, da nam prijavnico posredujete najkasneje do 8. decembra 2017. Za vsa dodatna vprašanja pa smo vam na voljo na telefonu 01/2441-352.

Preberite več...

ZADRUŽNA AKADEMIJA 2018 Natisni

Zadružna zveza Slovenije pripravlja v začetku leta 2018 Zadružno akademijo, ki je namenjena izobraževanju članov organov upravljanja in zaposlenim v zadrugah.

Program izobraževanj Zadružne akademije 2018:

SPLOŠNE ZADRUŽNE TEME:
1. Zadružništvo - temeljno usposabljanje
2. Zadružništvo - nadaljevalno usposabljanj
3. Zadružništvo – izbrane teme

OŽJA STROKOVNA PODROČJA IZOBRAŽEVANJA:
4. Sestavljanje letnega poročila za leto 2017
5. Trening prodajne komunikacije
6. Osnove poslovnih financ za nefinančnike
7. Vodstvena komunikacija za motivacijo sodelavcev
8. Vitki (lean) procesi in agilno delovanje so temelj učinkovite digitalizacije
9. Poslovni bonton
10. Pogodbeno pravo za nepravnike

Vsa izobraževanja bodo izvedena na sedežu Zadružne zveze Slovenije v Ljubljani, možno pa jih je izvesti za zaključeno skupino tudi v vaši zadrugi ali regiji. Več informacij in prijavnica v zavihku Zadružna akademija.

ZADRUŽNIKI IZRAZILI ZAUPNICO Natisni

Ljubljana, 21. november 2017; Danes je potekal izredni občni zbor Zadružne zveze Slovenije, ki je bil sklican na pobudo 8 članic zveze. Na občnem zboru so zadružniki podprli Petra Vriska, ki ostaja na mestu predsednika upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije in Ivana Kureta, ki ostaja na mestu predsednika nadzornega odbora Zadružne zveze Slovenije. Članice niso izglasovale odpoklica treh članov upravnega odbora in sicer Slavka Rabiča, Boruta Florjančiča in Ivana Dreva, ki ostajajo člani upravnega odbora Zadružne zveze Slovenije.

Preberite več...

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>