MKGP vzpostavilo kontaktno točko za COVID - 19 Natisni
Zaradi nujnih ukrepov države vezanih na zajezitev okužb s covid-19 Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano pričakuje povečano število vprašanj posameznikov in podjetij vezanih na vsebinska področja, ki sodijo pod MKGP. Zato je vzpostavilo kontaktno točko – klicni center 040 390 016 in poštni predal E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript , kamor se lahko obrnete z vašimi vprašanji.

SPREJET ZAKON O ZAČASNIH UKREPIH ZA OMILITEV IN ODPRAVO POSLEDIC COVID – 19 (ZZUOOP) Natisni

Na Zadružni zvezi Slovenije smo pripravili povzetke interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (ZZUOOP) t.i. »PKP5«, ki ga je Državni zbor RS sprejel na seji 15. 10. 2020. ZZUOOP je bil objavljen v Uradnem listu št. 152 z dne, 23. 10. 2020 in je pričel veljati 24. 10. 2020. Besedilo zakona je dostopno na spletni strani: https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-2610/zakon-o-zacasnih-ukrepih-za-omilitev-in-odpravo-posledic-covid-19-zzuoop Povzetki interventnih in začasnih ukrepov, ki jih prinaša ZZUOOP in smo jih pripravili na Zadružni zvezi Slovenije so dostopni na povezavi. (priložena nova datoteka)

Vizija razvoja slovenskega podeželja – sklepno stališče Natisni
Objavljamo sklepno verzijo stališča, ki je bilo oblikovano v okviru projekta SHERPA (Sustainable Hub to Engage into Rural Policies with Actors) na temo razvoja podeželja. S stališčem se je želelo ugotoviti stanje, opraviti analizo o dejavnikih razvoja, ugotoviti priložnosti, šibkosti, priložnosti in tveganja v povezavi s podeželjem, predvsem pa oblikovati perspektivo, kako ga razumeti in kakšno podeželje želimo. Stališče se sedaj pošilja v mrežo SHERPA, vloženo pa bo tudi kot prispevek v razpravi o podeželju, ki ga je sprožila Evropska komisija in posredovano vladnim resorjem, kot most za nadaljnjo razpravo o novi vlogi podeželja v slovenski družbi. Več o stališču na povezavi.

LICITACIJA govedi rjave pasme v soboto 17. oktobra 2020 preko družabnih omrežij Natisni
Spoštovani, zaradi trenutne epidemiološke situacije je bila preklicana razstava in licitacija govedi rjave pasme v Poljubinju. Licitacija bo izpeljana v soboto 17. oktobra 2020 med 10. in 12. uro preko aplikacije WhatsApp. Več o spletni licitaciji govedi najdete na povezavi: https://www.govedo.si/10-10-2020-vabljeni-v-poljubinj-na-razstavo-in-avkcijo-govedi-rjave-pasme/

Obvestilo pred začetkom plačevanja prispevka za promocijo v sektorjih mleko in meso Natisni

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča vse vključene v sheme kakovosti, da so v zaključni fazi pridobivanja pravnih podlag za pobiranje prispevka v sektorju mleka in sektorju mesa, za drugo programsko obdobje (2020-2022). Pogoj za začetek pobiranja prispevka v omenjenih sektorjih je le še pridobitev sklepa Evropske komisije o združljivosti sheme državne pomoči s Pogodbo o delovanju Evropske unije. Po prejetju sklepa, se obvezni prispevek za posamezen sektor začne obračunavati prvi dan naslednjega meseca, po objavi naznanila o pridobitvi omenjenega sklepa. Predvideva se, da bo omenjeni sklep prejet v mesecu avgustu letos, kar pomeni, da se bo pobiranje prispevka za oba sektorja pričelo z mesecem septembrom 2020.

Uvaja se tudi novost pri pobiranju prispevka in sicer, da bo le-to potekalo preko elektronske aplikacije Evidenca plačila prispevka za promocijo (aplikacija EZPP). Ročno izpolnjevanje in pošiljanje obrazcev tako ne bo več mogoče, aplikacija pa bo nudila možnost pooblaščanja druge osebe za oddajo obrazca s strani zavezanca. Trenutno je ministrstvo v fazi intenzivnega testiranja aplikacije EZPP. Aplikacija in navodila za uporabnike bodo predvidoma pripravljena za uporabo do meseca septembra 2020.

Preberite več...

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>