SMERNICE IN NABOR UKREPOV ZA POMOČ GOSPODARSTVU IN PREBIVALCEM Natisni
Vlada RS je na 5. redni seji obravnavala in sprejela smernice in paket ukrepov za pomoč gospodarstvu in prebivalcem in bodo podlaga za pripravo zakonskega paketa mega zakona, s katerim želi v prihodnosti blažiti posledice korona epidemije tako za državljanke in državljane kot za gospodarstvo. Podrobnosti v priponki. Priponka

PAKET INTERVENTNIH UKREPOV Natisni

Na Zadružni zvezi Slovenije smo pripravili kratke povzetke predlaganih interventnih zakonov, ki jih je sprejel Državni zbor RS na seji 19.3.2020. Podrobno v priloženi datoteki.

Gradivo

ZADRUGE, KI PONUJAJO SPLETNO NAKUPOVANJE Natisni

Zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa vse več potrošnikov išče nakupe po spletu. Predstavljamo vam zadruge, ki omogočajo spletno nakupovanje. Sicer so pa v vseh zadrugah, ki imajo živilske in kmetijske trgovine te v večini odprte in je v njih možno kupiti hrano in ostala živila ter repromaterial za kmetijstvo.

Preberite več...

INFORMACIJA O MOŽNOSTIH POMOČI ZADRUGAM Natisni

Za blažitev razmer na področju padanja realizacije zaradi širitve korona virusa so bili do sedaj sprejeti in predlagani naslednji ukrepi pomoči podjetjem in zadrugam. Pomoč za podjetja se bo izvajala neposredno prek interventnega zakona, poleg tega ukrepe pripravljata oziroma prilagajata SID banka in Slovenski podjetniški sklad, na področju posojil naj bi ukrep imel tudi Slovenski regionalno razvojni sklad. Več preberite v priloženi datoteki.

Gradivo

NUJNA INFORMACIJA ZADRUGAM! Natisni

Začasna prepoved ponujanja in prodaje blaga in storitev tako med drugim NE velja za nakup živilskih izdelkov v prodajalnah z živili, prav tako pa bosta dovoljeni prodaja kmetijskih pridelkov na kmetijah in prodaja kmetijskega repromateriala v prodajalnah in kmetijskih prodajalnah. Izvajale se bodo tudi veterinarske storitve.

Preberite več...

<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naprej > Konec >>